ZF 24

Dacă şi managerii de la stat ar fi interesaţi să facă un MBA, am avea premise pentru o guvernare mai bună

Autor: Cătălina Butan, Corina Mirea

03.03.2014, 00:06 159
Deocamdată, doar mediul privat generează, în prezent, „clienţi“ pentru şcolile de afaceri din România, interesul managerilor români din mediul public pentru programe de educaţie de tip MBA fiind aproape inexistent, este de părere Florina Argeşeanu, absolventă a programului de MBA oferit pe plan local de Open University Business School prin intermediul firmei de training CODECS.
 
„Am avut surpriza ca, într-una dintre şcolile rezidenţiale pe care le-am făcut la Open University, să cunosc studenţi de MBA care veneau din zona publică. Unul era din armată, o doamnă din zona de asistenţă socială şi chiar dintr-o primărie. În străinătate există interes şi din zona publică pentru educaţie de calitate la un nivel superior, nu doar din privat. Noi, cei care veneam din România, eram doar din domeniul privat, din corporaţii, cu prepon­derenţă din sectorul financiar-bancar“, a spus Florina Argeşeanu, prezentă, vineri, la emisiunea de business ZF Live, transmisă online pe live.zf.ro. Ea a în­fiin­ţat în urmă cu şapte ani pentru două gru­puri financiare din Olanda, împreună cu câţiva foşti colegi de la UniCredit, bancă pen­tru care a lucrat în perioada 2001-2004, institu­ţia fi­nanciară nebancară Access Financial Services. IFN-ul oferă finanţare în lei şi valută pentru start-up-uri în IT sau pen­tru IMM-uri din construcţii sau industria ener­getică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO