ZF 24

Dan Nica, europarlamentar PSD: să dăm Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de ţări candidate la Uniunea Europeană

Dan Nica, europarlamentar PSD: să dăm Ucrainei şi...

Autor: Petru Mazilu

01.03.2022, 21:24 810

Dan Nica, şeful europarlamentarilor PSD, le-a cerut liderilor europeni să aprobe ca Ucraina şi Republica Moldova să primească statutul de ţări candidate la UE.

Europarlamentarul Dan Nica a participat la sesiunea plenară extraordinară a Parlamentului European privind criza umanitară din Ucraina provocată de invazia Federaţiei Ruse. Social democratul român a vorbit despre criza din Ucraina.

„Cu toţii am văzut cum o agresiune nejustificată a Federaţiei Ruse în Ucraina a produs o catastrofă umanitară de proporţii. Astăzi, mii şi zeci de mii de femei, copii, vârstânici încearcă să se salveze, iar punctele de treceri ale frontierelor sunt aglomerate cu aceşti oameni, care au dreptul la o viaţă civilizată şi au dreptul să supravieţuiască. Românii s-au mobilizat, Guvernul, autorităţi locale şi mii de români care vin şi ajută cu mâncare şi adăpost. A fost ieri în România comisarul european pentru afaceri interne şi a văzut ce înseamnă o condiţie absolut deplorabilă pe care au trebuit să o îndure aceşti oameni”, a declarat Dan Nica.

De asemenea, Nica le-a cerut liderilor europeni să accelereze integrarea europeană a Ucrainei şi Republicii Moldova.

„Trebuie să luptăm cu toţii ca să dăm Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de ţări candidate la UE”, a precizat Dan Nica.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, a semnat luni documentul prin care solicită în mod oficial integrarea în UE a ţării pe care o conduce.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO