ZF 24

Dan Ostahie: Nu puteam asista la reducerea vanzarilor continuand sa consumam aceleasi resurse

14.10.2009, 10:51 21

Majoritatea companiilor si-au pus problema reducerii costurilorin ultimele 12 luni. Probabil nu exista firma care sa nu firenegociat niste contracte cu partenerii de afaceri sau care sa nuse fi gandit serios la restructurarea operatiunilor, scrie BUSINESS Magazin.

Spre exemplu, retailerul Altex a inceput un program de aducerela eficienta a costurilor, odata cu restructurarea initiata de DanOstahie, presedintele companiei, in decembrie 2008. "Nu puteamasista la reducerea vanzarilor continuand sa consumam aceleasiresurse", explica oficialii Altex decizia restructurarii.

Altex, a redus numarul de angajati cu un sfert, de la circa2.000 la 1.500 de persoane, si a micsorat salariile personaluluidin sediul central cu 20%. Firma a renuntat si la un etaj debirouri din cele doua in care functiona anterior sediul central sia renegociat chiriile pentru mai multe magazine. Astfel, costurileoperationale au scazut cu 43% in prima jumatate a lui 2009, fata deaceeasi perioada din 2008.

Cititi mai multe despre masurile de reducere a costurilor pentru ocompanie pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO