ZF 24

De la bursa la fotbal: Investitorii Adrian Andrici şi Dumitru Beze speră să aducă din nou Universitatea Craiova în prima ligă

Dumitru Beze, preşedintele Asociaţiei Investitorilor de pe Piaţa de Capital (AIPC)

Dumitru Beze, preşedintele Asociaţiei Investitorilor de pe Piaţa de Capital (AIPC)

Autor: Andrei Chirileasa

04.07.2013, 12:48 1619

Consiliul local al municipiului Craiova a votat joi dimineaţa asocierea primăriei din Craiova cu Clubul Sportiv (CS) Universitatea Craiova şi firma Blue Lions Capital, în vederea susţinerii şi finanţării echipei de fotbal Univrestitatea Craiova, care va fi înscrisă în acest sezon în Liga a II-a.

Firma Blue Lions Capital este controlată în proporţie de 95% de Adrian Andrici, unul dintre cei mai puternici investitori de pe bursă, iar un pachet de 5% este deţinut de Dumitru Beze, preşedintele Asociaţiei Investitorilor de pe Piaţa de Capital (AIPC).

Cei doi investitori vor asigura un buget de 1,5 milioane de euro clubului de fotbal şi speră să reuşească promovarea în Liga I. Primăria deţine brandul şi palmaresul Universităţii Craiova şi va pune la dispoziţie stadionul Ion Oblemenco.

Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, a anunţat că sponsorul noii echipe va fi grupul KDF Energy controlat de omul de afaceri George Brăiloiu.

Antrenorul noii echipe este Erik Lincar, fost mijlocaş la Steaua Bucureşti, în perioada 1997-2002. Linkar a mai antrenat în ultimii ani Callatis Mangalia, FC Hunedoara, Damila Măciuca şi Delta Tulcea, cu care a terminat pe locul 3 ultimul sezon în Liga a II-a.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO