ZF 24

Deputatul liberal Eugen Nicolăescu a fost avizat favorabil pentru funcţia de viceguvernator BNR

Deputatul liberal Eugen Nicolăescu a fost avizat...
16.05.2017, 09:31 167

Eugen Nicolăescu, deputat liberal, a fost avizat favorabil de comisiile reunite de buget-finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru funcţia de viceguvernator BNR, în locul lui Bogdan Olteanu, fost membru PNL, implicat într-un dosar de mită, care şi-a dat demisia din această funcţie anul trecut.

Eugen Nicolăescu este unul dintre cei mai vechi membri PNL, iar din 2015 este vicepreşedinte la nivel naţional. Între 2012 şi 2016 a fost  vicepreşedinte organizaţia PNL Sector 3 Bucureşti. El a ocupat şi funcţia de ministru al Sănătăţii, între 2012 şi 2014, poziţie din care a demisionat. 

Consiliul de administraţie al BNR este alcătuit din 9 membri numiţi de Parlamentul României, pe o perioadă de 5 ani. Preşedintele Consiliului de administraţie este guvernatorul Băncii Naţionale a României, funcţie ocupată în prezent de Mugur Isărescu.

Din Consiliu mai fac parte Florin Georgescu (prim-viceguvernator), Liviu Voinea (guvernator) şi Marin Dinu, Daniel Dăianu, Gheorghe GherghinaÁgnes Nagy şi Ágnes Nagy, membrii. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO