ZF 24

Directorul general al Petrotel Lukoil este urmărit penal pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Procurorii au mutat sechestrul asupra altor bunuri ale rafinăriei

Directorul general al Petrotel Lukoil este urmărit penal...

Autor: Radu Bostan

07.10.2014, 13:58 1692

Andrey Bogdanov, directorul general al rafinăriei Petrotel Lukoil, este urmărit penal şi cercetat sub control judiciar pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, în dosarul în care compania rusă este suspectată de provocarea unui prejudiciu de 230 milioane de euro, informează Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Procurorii mai precizează, în primul comunicat oficial emis după anunţul de joi privind raidul de la rafinărie, că sechestrul asupra conturilor şi bunurilor Petrotel Lukoil a fost ridicat ieri şi înlocuit cu sechestru asupra altor bunuri puse la dispoziţie de companie.

"La data de 06.10.2014, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a dispus înlocuirea măsurilor asigurătorii, prin ridicarea parţială a sechestrului asigurător asupra conturilor bancare, pentru a da posibilitatea S.C.PETROTEL LUKOIL S.A.Ploieşti să îşi desfăşoare activitatea curentă în condiţii de normalitate cu terţii şi să plătească drepturile salariale şi contribuţiile la bugetul de stat.

În cauză au fost extinse măsurile asigurătorii asupra altor bunuri puse la dispoziţie de S.C.PETROTEL LUKOIL S.A.Ploieşti", informează comunicatul.

Update

O parte din bunurile blocate reprezintă petrol în valoare de 16 milioane de dolari aflat în depozitele Oil Terminal, informează compania de stat într-un comunicat transmis Bursei de Valori. Prejudiciul estimat în acest caz este de 230 mil.euro (290 mil.dolari).

"Societatea Oil Terminal SA informează acţionarii cu privire la faptul că, în data de 7.10.2014, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a transmis Ordonanţa care dispune:

- ridicarea măsurii asiguratorii a sechestrului asigurator asupra cantităţilor de 17.618,279 tone ţiţei deţinute de SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti în spaţiile de depozitare - tank-uri, conducte de transfer şi rezervoare ce aparţin sau se află în custodia Oil Terminal.

aplicarea sechestrului asigurator asupra cantităţii de 23.817 tone ţiţei aparţinând SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti existente în spaţiile de depozitare ale Oil Terminal SA Constanţa în valoare de 16.030.270 USD."

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO