ZF 24

Doar două dintre cele mai mari 10 fonduri de investiţii din lume, Blackstone (SUA) şi Carlyle (SUA), au venit direct în România, pe când alte două sunt străine de piaţa locală

Doar două dintre cele mai mari 10 fonduri de investiţii din lume,  Blackstone (SUA) şi Carlyle (SUA), au venit direct în România, pe când alte două sunt străine de piaţa locală

Citiţi o analiză amplă despre fondurile de investiţii şi prezenţa lor în România în cel mai recent număr al revistei Business Magazin, apărut astăzi pe piaţă.

Autor: Cristina Roşca

11.02.2020, 19:30 866

România începe să intre pe radarele fondurilor de investiţii mari, însă face paşi timizi, astfel că între cele mai mari zece fonduri de private equity din lume (după activele pe care le administrează) doar două sunt prezente direct local. Există însă şi unele care s-au uitat spre piaţa locală şi altele care au pariat pe România indirect, printr-o tranzacţie regională. Doar două nume sunt complet străine.

Administrează active de zeci şi chiar sute de miliarde de dolari, scanează în permanenţă harta lumii şi au constant în conturi zeci de miliarde de dolari pentru noi investiţii. Sunt cele mai mari fonduri de private equity din lume, sunt acei investitori financiari care pariază pe firme de talie mondială, pe corporaţii şi companii multinaţionale.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO