ZF 24

Două tablouri de Tonitza şi Pallady, adjudecate cu câte 60.000 de euro, la Licitaţia de vară Artmark

Două tablouri de Tonitza şi Pallady, adjudecate cu...

Autor: Patricia Marinescu

20.06.2015, 09:14 226

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Artmark, Licitaţia de Vară a avut vânzări totale de 500.000 de euro, cu o rată de adjudecare de aproximativ 80% şi 107 palete participante.

Vedetele licitaţiei au fost Nicolae Tonitza şi Theodor Pallady, cu lucrările "Puritate" şi "Vioară şi note muzicale", care au fost adjudecate cu câte 60.000 de euro. Alte două lucrări ale celor doi artişti, "Trandafiri sălbatici", respectiv "Natură statică cu flori, evantai şi cariatidă", au fost vândute cu 13.000 de euro, respectiv 12.500 de euro.

Gheorghe Petraşcu a fost, de asemenea, în atenţia publicului, operele sale - "Femeie cu umbrelă (Lucreţia)" şi "Natură statică cu cărţi şi evantai roşu" - obţinând sume de peste 30.000 euro.

De remarcat au fost şi cele două rezultate ale soţilor Georgeta Năpăruş şi Octav Grigorescu, artista apropiindu-se de recordul său de 12.000 de euro cu lucrarea "Calul troian" - adjudecată pentru 10.000 de euro -, iar artistul stabilindu-şi un nou record de autor - 5.500 de euro, pentru "Oraş pe apă".

O expoziţie dedicată stilului Art Nouveau completată de o selecţie de artă contemporană a noului val de artişti români recunoscuţi pe plan internaţional va fi vernisată luni, la sediul casei Artmark, Palatul Cesianu-Racoviţă, iar cele două licitaţii ale lunii iulie vor avea loc pe 8 iulie, la Athénée Palace Hilton. Sezonul pieţei româneşti de artă se va încheia cu tradiţionala expoziţie şi cu o licitaţie la malul mării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO