ZF 24

Dragoş Mesaroş, Goldring: Nu văd o scădere pe Bursă în următoarele două săptămâni

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Tibi Oprea

27.05.2020, 17:05 275

„Mă aştept în continuare ca Bittnet să aducă surprize plăcute investitorilor.“

Dragoş Mesaroş, director de tran­zacţionare în cadrul Goldring, inter­mediar de top 10 la Bursa Românească, spune că de la minimele atinse la finalul lunii martie Bursa a recuperat destul de bine şi că apropierea datelor de înregistrare pentru divi­dende la com­paniile din BET ar putea ţine în continuare piaţa pe un trend ascen­dent.

„Din 23 martie, când Bursa a atins mi­nimele, mi se pare că piaţa a recuperat destul de bine. Uitându-mă şi la rezultatele din primul trimestru sunt companii care au avut chiar şi creştere faţă de primul trimestru din 2019. Cred că suntem în continuare corelaţi cu pieţele externe. Norocul nostru este că pieţele externe au o revenire destul de bună. Dacă apar mici fluctuaţii şi scăderi sigur vom fi afectaţi şi corelaţi cu pieţele externe. În următoarele două săptămâni nu văd o scădere pe Bursă. Ţinând cont că se apropie şi datele de înregistrare pentru dividende la multe companii care sunt cotate în indicele BET, mă aştept în continuare ca cel puţin aceste companii să nu scadă. Mă aştept ca acţiunile Electrica, Fondul Proprietatea, Conpet, SIF Oltenia, Nuclearelectrica să nu scadă, pentru că dividendul le face destul de atractive. Sunt puţine zile de tranzacţionare rămase până la data de înregistrare. Ne apropiem de datele ex dividend la foarte multe companii din indicele BET în următoarele două-trei săptămâni“, spune brokerul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO