ZF 24

Elon Musk a vândut acţiuni Tesla în valoare de 6,9 miliarde de dolari: Dacă voi fi forţat să cumpăr Twitter, vreau să evit vânzarea urgentă de acţiuni

Elon Musk a vândut acţiuni Tesla în valoare de 6,9...

Autor: Andrei Şerbănescu

10.08.2022, 11:24 325

Elon Musk a vândut o serie de acţiuni Tesla în valoare de 6,9 miliarde de dolari., cea mai mare vânzare înregistrată de miliardar, spunând că vrea să evite vânzarea de ultimă oră a acţiunilor producătorului de maşini electrice în cazul în care va fi forţat să continue cu afacerea de cumpărare a Twitter Inc, scrie Bloomberg.

Directorul executiv al Tesla a vândut aproximativ 7,92 milioane de acţiuni pe 5 august, conform unei serii de dosare de reglementare publicate după ce pieţele americane s-au închis marţi. Pe măsură ce speculaţiile au crescut cu privire la motivul vânzării, Musk a răspuns printr-o serie de tweet-uri, spunând că vrea să evite o vânzare de urgenţă a acţiunilor dacă este obligat să finalizeze preluarea Twitter de 44 de miliarde de dolari, pe care a anulat-o luna trecută.

Întrebat de urmăritori dacă şi-ar cumpăra din nou acţiunile în cazul în care afacerea cu Twitter nu se încheie, Musk a răspuns: „Da”.

Vânzarea are loc la doar patru luni după ce Musk, cea mai bogată persoană din lume, a declarat că nu mai are de gând să vândă acţiuni Tesla după ce a renunţat la un pachet de acţiuni de 8,5 miliarde de dolari în urma ofertei sale iniţiale de a cumpăra Twitter. De atunci, acţiunile producătorului de maşini electrice au revenit de la minimele atinse în mai, beneficiind de câştiguri mai ample pe pieţele americane.

„Desigur că Musk vinde acţiuni pentru a-şi cimenta poziţia în afacerea Twitter”, a declarat Charu Chanana, strateg la Saxo Capital Markets Pte din Singapore.

Musk poate continua să vândă acţiuni Tesla, cu sau fără Twitter

Acţiunile Tesla au crescut cu aproximativ 35% faţă de minimele din acest an.

Valoarea de piaţă a Tesla a fost legată de desfăşurarea acordului cu Twitter, de când Musk şi-a anunţat intenţiile de a cumpăra gigantul media la începutul acestui an.

Miliardarul a declarat luna trecută că reziliază acordul de cumpărare a reţelei de socializare, susţinând că Twitter a elaborat „reprezentări înşelătoare” cu privire la numărul de roboţi de spam de pe serviciu. De atunci, Twitter l-a dat în judecată pe miliardar pentru a-l forţa să încheie afacerea, un proces la Tribunalul Cancelariei din Delaware fiind stabilit pentru octombrie.

În weekend, Musk a scris pe Twitter că, dacă Twitter va împărtăşi cu claritate metoda de eşantionare a conturilor pentru a determina numărul de roboţi şi modul în care se confirmă că aceştia sunt reali, „acordul ar trebui să se desfăşoare în condiţiile iniţiale”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO