ZF 24

Estimare zdrobitoare: 40.000 de firme mici vor fi afectate serios de impozitul forfetar

15.04.2009, 12:27 19

Introducerea impozitului forfetar va afecta circa 40.000 de mici intreprinzatori, care vor fi nevoiti sa isi inchida afacerile sau sa gaseasca modalitati de a declara venituri mai mici, conform Patronatului Roman.

"Desi cota impozitului va fi in suma fixa, iar clasificarea se va face in functie de cifra de afaceri (zero cifra de afaceri = 500 euro impozit), apreciem ca introducerea impozitului forfetar loveste spiritul antreprenorial, esenta unei economii de piata, si ii va determina pe micii intreprinzatori sa isi inchida afacerile sau sa gaseasca modalitati prin care sa declare venituri mai mici", se arata intr-un comunicat al Patronatului Roman.

Prin acest comunicat, patronatele trag un semnal de alarma "cu privire la pozitia neprincipiala si antieuropeana adoptata de guvernanta fata de acesta masa de intreprinzatori".

"Este evidenta nevoia acuta de fonduri suplimentare la bugetul de stat, dar nu consideram oportuna incercarea de atragere a acestor fonduri prin adoptarea unor masuri antieconomice, a caror efecte vor fi reducerea veniturilor bugetare si sporirea numarului somerilor in Romania", considera patronatele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO