ZF 24

Evenimentul de caritate Halloween Charity Ball a adunat 267.000 de euro pentru înscrierea copiilor săraci la grădiniţă

Evenimentul de caritate Halloween Charity Ball a adunat...

Autor: Adelina Mihai, Ioana Matei

28.10.2014, 12:36 113

Halloween Charity Ball, cel mai mare eveniment de tip “fundraising” organizat în România, a reunit anul acesta 500 de participanţi şi a strâns donaţii în valoare de 267.000 de euro. Reprezentanţii mediului de afaceri din România sunt cei mai importanţi donatori pentru Asociaţia OvidiuRo, care organizează evenimentul încă din 2005 cu scopul de a-i aduce la grădiniţă pe copiii ce provin din medii defavorizate. 

 În cadrul evenimentului Halloween Charity Ball organizat anul acesta, 55.000 de euro au fost donaţi, cei mai generoşi donatori fiind Steven van Groningen, CEO Raiffeisen Bank, familia Celebidachi şi alţi doi donatori, care au dorit să rămână anonimi. La această sumă s-au adăugat şi banii strânşi prin plata unui cost de participare de câte 340 de euro de fiecare dintre cele 500 de persoane prezente la eveniment. 

Organizat la Palatul Parlamentului încă din 2005, evenimentul, lansat de Asociaţia OvidiuRo, reprezintă prima şi cea mai mare iniţiativă de tip „fundraising“ în România. „Încercăm să oferim tuturor o seară minunată, cu distracţie şi dans, dar în acelaşi timp ne dorim sprijinul celor prezenţi acolo în demersul de a oferi fiecărui copil sărac acces la programe de educaţie preşcolară a declarat Leslie Hawke, cofondatoarea Asociaţiei OvidiuRo. Fondată în urmă cu un deceniu de Leslie Hawke, alături de profesoara Maria Gheorghiu, asociaţia are ca scop facilitarea accesului copiilor din medii defavorizate la educaţie încă din perioada preşcolară, astfel încât şansele lor de a studia şi a găsi un loc de muncă să crească ulterior. Principalul mijloc prin care se realizează acest obiectiv  este programul „Fiecare copil în grădiniţă“, lansat în urmă cu patru ani şi care are drept principală măsură acordarea familiilor din medii sărace a unor tichete sociale în valoare de 50 de lei, dacă îşi duc copiii la grădiniţă în fiecare zi.

Citiţi mai mult pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO