ZF 24

​Exemplul că se poate şi în spital de stat. Cum funcţionează sistemul informatic de gestionare a paturilor din Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Autor: Georgiana Mihalache

15.11.2018, 12:28 1604

Medicii şi asistentele din Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti, cel mai mare spital de urgenţă pentru copii din ţară, ştiu de câteva zile în timp real câte paturi libere au disponibile în spital pentru pacienţii care trebuie internaţi datorită unui sistem informatic creat de medicul ortoped Alexandru Herdea. Astfel, se trece de la sistemul clasic în care asistentele sunau în fiecare secţie pentru a verifica numărul de paturi disponibile, la sistemul informatic prin care se înregistrează şi afişează pe tabletă în orice moment numărul de paturi disponibile pe fiecare secţie a spitalului.

Programul software Mediweb este scris de medicul Alexandru Herdea şi a fost deja implementat pentru gestionarea pacienţilor, iar acum a fost dezvoltat şi în direcţia gestionării paturilor. Prin acest program se economisesc circa trei minute la fiecare pacient internat, potrivit managerului spitalului - Alexandru Ulici, care a menţionat că sunt internaţi circa 20.000 de pacienţi anual.

Spitalul a implementat soluţia informatică fără a avea costuri, în contextul în care medicul Alexandru Herdea este cel care a creat softul, iar Fundaţia Telekom România a furnizat echipamentele necesare spitalului, 14 tablete pentru secţiile din unitatea medicală.

Managerul de la Grigore Alexandrescu spune că sistemul poate fi reprodus şi implementat oriunde, în orice spital, dar managerii trebuie să găsească un partener pentru a-l dezvolta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO