ZF 24

EY România a asistat acţionarii Clarfon, lanţ de magazine de aparate auditive şi echipamente ORL, în procesul de vânzare către fondul de investiţii Value4Capital

EY România a asistat acţionarii Clarfon, lanţ de...

Autor: Roxana Rosu

06.06.2023, 10:09 358

EY România a asistat acţionarii Clarfon, cel mai mare lanţ de magazine de aparate auditive şi echipamente ORL asociate din România, în procesul de vânzare către Value4Capital, managerul de achiziţii lower şi mid-market din Polonia şi Europa Centrală.

“Aş vrea să mulţumesc echipei EY pentru coordonarea procesului de tranzacţie şi pentru asistenţa lor continuă. Cu această ocazie, Clarfon începe un nou stadiu de dezvoltare, consolidându-şi poziţia de piaţă şi continuând să îmbunătăţească calitatea vieţii pentru clienţii săi”, spune Ionuţ Ştefănescu, General Manager Clarfon Aparate Auditive.

Clarfon are peste 50 de unităţi în România şi a generat un business de 42,5 mil. lei în 2022 (8,5 mil. euro), în creştere cu 25% faţă de anul anterior.

Tranzacţia s-a realizat cu sprijinul fondului ACP Credit, specializat în împrumuturi, care a apărut în 2022.

Echipa EY Lead Advisory a oferit servicii de asistenţă M&A, structurând şi coordonând un proces competitiv de vânzare.

Firma de avocatură Băncilă, Diaconu şi Asociaţii SPRL a oferit asistenţă juridică acţionarilor Clarfon S.A.

“Suntem onoraţi să fi asistat Clarfon în vânzarea către V4C şi să fi avut oportunitatea de a participa la povestea de succes a unei afaceri cu fundamente sănătoase care şi-a dovedit rezilienţa de-a lungul timpului şi are perspective solide de creştere. Finalizarea acestui mandat se datorează unei echipe dedicate formată din Adrian Tănase - Director, Mihaela Podgorski - Senior Consultant şi Lucian Manea – Consultant”, spune Iulia Bratu, Head of Lead Advisory EY România.

Value4Capital este o firmă de private equity axată pe investiţii în companii mid-market din Europa Centrală. Cu o experienţă de peste 25 de ani în regiune, achiziţia Clarfon reprezintă a doua lor investiţie în România din fondul actual.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO