ZF 24

Felix Plaza, un nou proiect de cladire de birouri in Bucuresti, in valoare de 180 milioane euro

11.12.2007, 13:57 166

In conditiile imbunatatirii mediului de afaceri din Romania, companiile prezente pe aceasta piata au asteptari tot mai mari si in ceea ce priveste propriile sedii. In acest context, dezvoltatorul imobiliar de origine irlandeza, Moritz Group, anunta startul proiectului unei noi cladiri de birouri, Felix Plaza.

"Proiectul Felix Plaza va aduce o schimbare radicala pe piata de birouri autohtona. Dezvoltatorul va amenja o serie de facilitati de top care vor transforma aceasta cladire intr-un punct de reper pentru Capitala - standardele de parcare, sistemul de aer conditionat si planurile pentru fiecare etaj vor fi la cele mai inalte standarde europene. Felix Plaza va fi prima cladire de birouri din Romania dotata cu heliport. Totodata, se intentioneaza construirea unor lifturi exterioare, o alta noutate pentru arhitectura bucuresteana", spune Catalin Secareanu, Manager, Offices & Occupiers Service la Coldwell Banker Commercial Romania, agentia care promoveaza acesta oferta.

Noua cladire de birouri va fi situata pe Strada Dr Felix, constructia Felix Plaza fiind programata pentru finalizare in primul trimestru al anului 2010. Cladirea va avea aproximativ 35.000 de metri patrati de spatii de birouri, distribuiti pe 24 de etaje (5 subterane, parter, 17 etaje si un nivel tehnic), imbinand un stil contemporan cu cele mai noi tehnologii si dotari special gandite pentru a se ridica la standardele brandurilor de prestigiu. Investitia in prima faza se ridica la 120 milioane de Euro, urmand ca dezvoltatorul sa aloce inca 60 de milioane de Euro pentru faza a doua, care va consta in alti 15.000 mp. Aceasta etapa este programata pentru livarare in 2011-2012.

Moritz Group se numara in prezent printre cei mai mari dezvoltatori de spatii rezidentiale si comerciale din Irlanda. Portofoliul grupului include un cartier rezidential cu 3.000 de unitati, investitii comerciale de calibru, precum si semnificative cladiri comerciale si de birouri. In ultimii ani, grupul si-a extins activitatea pe plan international, in Marea Britanie, Europa de Est si Statele Unite. Intre sfarsitul anului 2005 si inceputul lui 2006, Moritz a intrat in negocieri exclusive cu un partener din Romania in vederea unui proiect de 10 centre comerciale ce vor fi localizate in principalele orase din Romania. Sapte dintre cele zece orase au fost deja identificate, fiind achizitionati 420.000 mp de terenuri. Investitia totala va depasi un miliard de euro.

Coldwell Banker Commercial este subsidiara Realogy Corporation, sub acest brand derulandu-se tranzactiile pe segmentele: office, retail, industrial si terenuri. Reteaua Coldwell Banker Commercial este un furnizor de elita in industria de real estate. Firma s-a clasat pe locul 7 anul acesta in bine cunoscutul TOP 25 al brandurilor comerciale imobiliare, intocmit de The Lipsey Company. Reteaua comerciala a Coldwell Banker functioneaza in 41 de tari din America de Nord si de Sud, Europa, Africa, Asia si Australia. In Romania, Coldwell Banker Commercial este partenerul exclusiv al ONCOR International, una dintre cele mai mari retele de companii independente, specializate pe segmentul comercial al pietei imobiliare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO