ZF 24

Femeile care au copii ar putea iesi mai repede la pensie

15.03.2010, 17:08 62

Ministerul Muncii ar putea accepta reducerea varstei depensionare pentru femeile care au copii, o propunere in acest sensurmand sa fie facuta vineri de ministrul Mihai Seitan, laintalnirea cu premierul Emil Boc, informeaza Mediafax.

Vicepresedintele "Cartel Alfa", Petru Dandea, a declarat, luni,dupa discutiile de la Ministerul Muncii, ca in cadrul intalnirii cuministrul Seitan s-a discutat si despre posibilitatea reduceriivarstei de pensionare de la 65 de ani, cat prevede proiectul delege a pensiilor, la 63 de ani.

In acest sens, reprezentantii Ministerului Muncii au precizat caar putea fi stabilit un mecanism de reducere a varstei depensionare pentru femeile cu copii, insa aceasta reducerea luata incalcul ar fi de cel mult doi ani, nu trei ani, asa cum au solicitatsindicatele pentru femeile care nasc trei sau mai multi copii. Maimulte despre varsta de pensionare la femeile cucopii cititi pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO