ZF 24

Financial Times: De ce Intesa Sanpaolo Bank este evaluată mai bine decât alte bănci, raportul dintre preţul acţiunilor şi valoarea contabilă a băncii fiind dublu faţă de alţi competitori

Business internaţional

Financial Times: De ce Intesa Sanpaolo Bank este evaluată mai bine decât alte bănci, raportul dintre preţul acţiunilor şi valoarea contabilă a băncii fiind dublu faţă de alţi competitori

Carlo Messina, directorul executiv al Intesa, a evidenţiat elementele pozitive când a dezvăluit rezultatele pentru primul trimestru în urmă cu câteva săptămâni. Banca a promis chiar o plată imensă de dividende, de circa 75% din câştig, pentru anul acesta, în concordanţă cu ridicarea interdicţiei de către autorităţile de reglementare a plăţilor.

Autor: Mircea Nica

26.05.2020, 17:20 632

Raportul dintre preţul acţiunilor Intesa şi valoarea contabilă este în ter­meni absoluţi la puţin sub 50%, dar ni­velul este de două ori mai mare decât al rivalilor interni precum UniCredit sau al competitorilor europeni precum Barclays, Santander şi BNP Paribas, în ciu­da presiunilor din ultima perioadă, conform Financial Times.

Astfel, se observă că banca are ve­ni­turi semnificative din taxe, cum ar fi ad­ministrarea activelor şi ser­viciile bancare pri­vate. De ase­me­nea, seg­men­tul de asi­gu­rări din cadrul gru­­pu­lui s-a dez­vol­tat, iar asigu­ră­rile de sănă­ta­te pot bene­fi­cia de un pick-up post-co­­ro­na­virus în afa­ceri, având în ve­dere că este de aştep­tat ca mai multe persoane să cumpere po­liţe. Intesa are raporturi de capital mai puternice decât mulţi rivali.

În luna mai 2020, agenţia de rating Fitch a scăzut ratingul marilor bănci ita­liene la BBB minus, acesta fiind cu o treap­tă peste ratingul junk al obliga­ţiu­ni­lor, în concordanţă cu o reducere a obli­ga­ţiu­nilor guvernamen­tale anterioare.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO