• Leu / EUR4.9437
  • Leu / GBP5.6284
  • Leu / USD5.0679
ZF 24

Fondul cu capital de risc Early Game Ventures investeşte în Adiem, o companie românească care dezvoltă noi tehnologii bazate pe variaţia bătăilor de inimă

Fondul cu capital de risc Early Game Ventures investeşte în Adiem, o companie românească care dezvoltă noi tehnologii bazate pe variaţia bătăilor de inimă

Autor: Ştefan Stan

14.08.2019, 10:33 109

Fondul de investiţii Early Game Ventures (EGV) anunţă o investiţie în Adiem, o companie românească recent înfiinţată, care dezvoltă tehnologii bazate pe variaţia bătăilor inimii şi derivate biometrice, folosind datele culese prin dispozitive wearable precum ceasurile şi brăţările inteligente, inele, ochelari şi alte echipamente conectate, potrivit unui anunţ al fondului de investiţii.  

„Adiem foloseşte datele colectate de la dispozitive wearable, dar nu pentru a urmări activitatea sportivă sau în scopuri medicale, ci pentru creşterea productivităţii şi integrării fiecăruia dintre noi în grupurile cu care interactionam recurent. Vorbim aici atât de zona profesională cât şi de cea privată, de un ciclu dinamic şi continuu. Această abordare nouă şi miza importantă pe care o are tehnologia dezvoltată de Adiem ne-au făcut să luăm decizia de a investi”, a declarat Cristian Munteanu, Managing Partner al EGV.

Early Game Ventures este un fond de investiţii cu capital de risc înfinanţat  cu prioritate prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020 şi cofinanţat  prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

EGV îşi propune să investească în companii inovatoare care construiesc infrastructura tehnologică a viitorului. Aceste startup-uri vor furniza servicii de date sau suportul hardware pe care le vor folosi alte companii în anii care vin. Din această perspectivă, Adiem foloseşte cantităţi uriaşe de date pentru a găsi insight-uri noi, a crea valoare şi a deschide noi industrii şi noi verticale.

„Suntem bucuroşi că am găsit în EGV un partener alături de care să dezvoltăm tehnologiile Adiem în viitor. Urmează o perioadă intensă, în care ne vom concentra pe rafinarea algoritmilor şi pe dezvoltarea noului ecosistem pentru a putea lansa anul acesta primele versiuni ale aplicatiei mobile pentru iOS şi Android”, a declarat Victor Anastasiu, CEO Adiem. Acesta.

Asistenţa juridică a tranzacţiei a fost asigurată de casa de avocaturǎ DLA Piper Dinu.

 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9437
Diferență: 0,0506
Ieri:
Azi: 5.0679
Diferență: 1,1496
Ieri:
Azi: 5.6284
Diferență: -0,5934
Ieri:
Azi: 5.1569
Diferență: 0,4578
Ieri: