ZF 24

Fondul de investiţii CVC vrea să scoată la vânzare pe bursă reţeaua de parfurmerii Douglas, prezentă şi în România, şi ţinteşte 7 mld. euro

Fondul de investiţii CVC vrea să scoată la vânzare pe...

Autor: Åžtefan Stan

09.08.2023, 15:40 117
CVC Capital Partners analizează o listară a reÅ£elei de parfumerii Douglas ÅŸi vor peste 7 miliarde de euro (7,7 miliarde de dolari) pentru retailerul german de parfumuri, scrie Bloomberg. 
 
Firma de private equity lucrează cu consilierul independent Rothschild & Co. în timp ce explorează o posibilă ofertă publică iniţială a afacerii în 2024, potrivit persoanelor respective. CVC are în vedere Frankfurt ca loc de listare pentru Douglas şi va începe să ceară băncilor să se prezinte pentru roluri luna viitoare, au spus aceştia, cerând să nu fie identificaţi discutând informaţii confidenţiale.
 
Deliberările sunt în curs de desfăşurare şi nu au fost luate decizii finale cu privire la oportunitatea sau la data efectuării unei IPO a Douglas, au precizat persoanele respective. Evaluarea şi momentul vor depinde, de asemenea, de condiţiile de piaţă, de cererea investitorilor şi de dezvoltarea afacerii, au spus aceştia. Reprezentanţii CVC şi Rothschild au refuzat să comenteze, în timp ce un purtător de cuvânt al Douglas nu a oferit imediat comentarii.
 
Cu rădăcini care datează din 1821, Douglas operează peste 1.800 de magazine în întreaga Europă. Compania, care a generat venituri de aproximativ 3,7 miliarde de euro în anul fiscal 2021/22, a investit atât în magazinele sale cu amănuntul, cât şi în oferta online, ca parte a planului său de creştere "Let it Bloom".
 
Douglas explorează de ani de zile o rută către pieţele publice. CVC a fost de acord să achiziţioneze afacerea de la Advent International şi de la familia fondatoare Kreke, în 2015, pentru aproximativ 2,8 miliarde de euro, la doar câteva zile după ce Douglas a anunţat planurile pentru o ofertă publică iniţială.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO