ZF 24

Fondul Proprietatea analizează opţiuni strategice de a vinde din acţiunile Petrom, inclusiv o ofertă pe bursa de la Londra

Fondul Proprietatea analizează opţiuni strategice de a...

Autor: Roxana Pricop

19.08.2015, 10:00 830

Franklin Templeton Investment Management, administratorul activelor de 12,8 miliarde de lei ale Fondului Proprietatea(FP), a anunţat în această dimineaţă pe bursă că fondul continuă să analizeze opţiuni strategice pentru o potenţială reducere a participaţiilor deţinute în OMV Petrom (simbol bursier SNP) sub pragul de 15% din capitalul social subscris al societăţii inclusiv prin intermediul unei oferte publice privind atât acţiuni, cât şi Certificate de Depozit având drept suport acţiuni (“Global Depositary Receipt” în limba engleză), urmând ca GDR-urile să fie listate pe bursa de la Londra - London Stock Exchange.

Orice asemenea tranzacţie este condiţionată atât de existenţa unor condiţii de piaţă favorabile, cât şi de obţinerea aprobărilor necesare, mai spune Templeton. Analiza rămâne în continuare deschisă, este subiect al altor numeroase elemente şi condiţii de piaţă, iar o decizie fermă de a merge mai departe cu o tranzacţie nu a fost încă luată.

Astfel cum a fost raportat anterior (5 martie 2014), anunţuri subsecvente se vor face când o decizie fermă va fi luată în acest sens. Fondul deţine în prezent 19% din capitalul social subscris al Petrom (reprezentând 32,86% din activul net al fondului la 31 iulie 2015).

La cea mai recentă cotaţie, pachetul deţinut de FP la Petrom valorează 4,05 miliarde de lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO