ZF 24

Fondul Proprietatea si-a schimbat conducerea: Ionut Popescu o inlocuieste pe Daniela Lulache. Gratiela Iordache, noul sef al Consiliului de Supraveghere

22.12.2009, 14:28 55

Ionut Popescu si Gratiela Iordache, doi apropiati ai pietei decapital, au fost numiti in functiile de director general, respectivpresedinte al Consiliului de Supraveghere al Fondului Proprietatea,a anuntat marti Fondul.

Fostul director, Daniela Lulache, si ceilalti membri aidirectoratului au fost revocati printr-o decizie a Consiliului deSupraveghere. Mircea Ursache, presedintele Consiliului, a cerut deasemenea, revocarea sa din functie. Daniela Lulache avea un salariude circa 10.000 de euro pe luna la conducerea Fondului.

Din 2008, Fondul este administrat in sistem dualist de unConsiliu de Supraveghere format din 7 membri si un directoratformat din trei membri.

Ionut Popescu este investitor pe piata de capital, jurnalist, siconsilier personal al premierului Emil Boc.

Gratiela Iordache este secretar de stat in MinisterulFinantelor, fiind pana in 2004 presedinte al unei asociatii deprotectie a drepturilor actionarilor minoritari.

Alte schimbari in conducerea FonduluiProprietatea:

  • Directorul economic Mihai Darie fost inlocuit de CristianBusu;
  • Directorul juridic Laura Constantin a fost inlocuita de ValeriaNistor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO