ZF 24

Fortim Trusted Advisors: Bucureştiul rămâne cel mai dinamic oraş pe zona închirierilor de birouri, dar ponderea lui în totalul tranzacţiilor s-a redus la 75%, faţă de 84% în primăvara lui 2022, companiile îndreptându-şi atenţia şi spre Timişoara, Iaşi şi Cluj Napoca

Fortim Trusted Advisors: Bucureştiul rămâne cel mai...

Autor: Roxana Rosu

30.05.2023, 10:41 190

Bucureştiul rămâne cel mai dinamic oraş pe zona închirierilor de birouri, dar ponderea lui în totalul tranzacţiilor s-a redus în T1/2023 la 75%, faţă de 84% în perioada similară din 2022, companiile îndreptându-şi atenţia şi spre Timişoara, Iaşi şi Cluj Napoca, arată o analiză realizată de Fortim Trusted Advisors, membră a Alianţei BNP Paribas Real Estate.

În total, în România, 75 de companii au închiriat suprafeţe ce însumează 42.906 mp de spaţii noi, din care 32.116 mp în Bucureşti, în primul trimestru din 2023.

Pe fondul unui volum în scădere al închirierilor de spaţii noi, cererea din Bucureşti a suferit o corecţie mai mare decât în celelalte oraşe universitare.

“În cursul acestui an, procesul de desfăşurare a tranzacţiilor pe piaţa imobiliară a birourilor din Bucureşti a debutat într-un ritm mai moderat; totuşi, ulterior, acesta a cunoscut o redresare semnificativă şi a dobândit o dinamică crescătoare. Scăderea livrărilor de clădiri noi a întârziat luarea unor decizii de închiriere, iar numărul mare de renegocieri a amânat de asemenea semnarea unor contracte. În trimestrele următoare volumul închirierilor de spaţii de birouri va creşte în Bucureşti. Apar tot mai multe spaţii de birouri amenajate, în care se pot face puţine intervenţii şi unde se pot muta imediat, ca urmare a relocărilor sau restrângerilor unor companii. Un sfat pentru potenţialii chiriaşi: aceste spaţii sunt cele mai rapide soluţii, iar proprietarii au şi o mai mare flexibilitate în stabilirea duratei contractelor", declară Nicolae Ciobanu Managing Partner - Head of Advisory la Fortim Trusted Advisors, membră în Alianţa BNP Paribas Real Estate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO