ZF 24

Fosta divizie de internet a Time Warner anunta un profit de 1,4 mil. dolari in ultimul trimestru al lui 2009

04.02.2010, 09:32 11

AOL, fosta divizie de internet a Time Warner, a anuntat unprofit de un cent pe actiune in trimestrul patru, acesta fiindprimul raport al grupului din postura de companie independenta,scrie Business Week.

Profitul AOL a fost de 1,4 mil. dolari, o evolutie net mai bunadecat in perioada similara a anului trecut cand compania a raportatpierderi de 1,96 mld. dolari, dupa ce Time Warner a realizatoperatiuni de writedown, a redus valoarea contabila a activelordiviziei de internet, potrivit companiei.

La nivel de 2009 compania AOL a obtinut un profit de 248,8 mil.dolari, dupa ce in 2008 avea pierderi de 1,525 mld. dolari.

Time Warner, ce detine Warner Bros si CNN, a renuntat la AOL inluna decembrie a anului trecut, la noua ani de la preluare.Achizitia, a carei valoare s-a ridicat la 124 mld. dolari, a produsgrupului pierderi record.

Directorul executiv al AOL, Tim Armstrong (39 de ani), incearcasa ajute compania sa obtina profit mai mare investind in site-uriweb specializate, revigorand vanzarile de publicitate si reducandcu o treime numarul de angajati ai companiei, acum 6.900.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO