ZF 24

Francizatul din Braşov al McDonald’s a ajuns la un pas de 20 de milioane de lei cu trei restaurante

Francizatul din Braşov al McDonald’s a ajuns la un pas...

Autor: Cristina Roşca

27.07.2014, 00:51 1170

Antreprenorul local Adrian Daneş (50 de ani), care deţine franciza a trei restaurante McDonald’s în Braşov, şi-a majorat anul trecut businessul cu 6%, până la 19,2 mil. lei (4,3 mil. euro), cifră care îl poziţionează în topul celor mai mari 20 de jucători de pe piaţa de restaurante din România, potrivit informaţiilor ZF.

Compania Adrian Restaurante, care administrează cele trei unităţi McDonald’s din Braşov, a terminat anul 2013 cu un profit în creştere cu 10%, până la 1,1 mil. lei (250.000 de euro).

Topul celor mai mari jucători de pe piaţa restaurantelor este dominat de McDonald’s, KFC şi Pizza Hut, nume internaţionale cu o istorie de aproape două decenii în România.

McDonald’s, cel mai mare lanţ de restaurante din Ro­mânia, are în prezent doar şapte localuri în franciză dintr-un total de aproape 70, iar Daneş deţine trei dintre ele. Potrivit ultimelor date comunicate de reprezentanţii McDonald’s în urmă cu câteva luni, grupul american nu acordă noi francize, însă pe viitor, când trendul de dezvoltare al României va fi predictabil, această divizie ar putea deveni o direcţie strategică. Pentru moment lanţul de restau­rante se extinde direct.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO