ZF 24

Fratii Cristian şi Marius Pandel, proprietarii Christian Tour Holding, preiau integral compania Anima Wings de la Aegean Airlines şi au în plan extinderea flotei cu 12 aeronave noi în următorii 3 ani

Fratii Cristian şi Marius Pandel, proprietarii Christian...

Autor: Roxana Rosu

17.02.2024, 15:00 13697

Compania Anima Wings Aviation a intrat integral în proprietatea fratilor Cristian şi Marius Pandel, după ce Consiliul Concurentei a dat undă verde achizitiei a 51% din operatorul aerian de către Christian Tour Holding de la Aegean Airlines.

Anima Wings este detinută acum de Memento Holding BV şi Christian Tour Holding S.A, ambele firme fiind controlate de Cristian şi Marius Pandel.

”Am pornit această companie în 2019 pentru a realiza un vis – acela de a avea o companie aeriană complet românească. În 2020, având o relaţie de colaborare de peste 15 ani cu Aegean, aceştia s-au alăturat proiectului Animawings pentru a integra în cadrul companiei know how-ul, expertiza şi experienţa lor, ei fiind cel mai bun operator aerian regional din Europa”, a explicat Cristian Pandel, fondator Christian Tour Holding SA.

Animawings, subsidiara Aegean Airlines, operează în România de aproape cinci ani.

 „AnimaWings, astăzi, este o companie cu infrastructură, cu o echipă sufletistă de profesionişti, cu angajaţi devotaţi, sisteme, proceduri şi protocoale de siguranţă la un standard excepţional. Evident că acest lucru a presupus şi presupune în continuare şi runde foarte mari de investiţii, de care suntem conştienţi, însă suntem foarte motivaţi să continuăm istoria AnimaWings în variantă 100% românească”, a adăugat Cristian Pandel.

Valoarea tranzacţiei prin care Christian Tour Holding S.A. a cumpărat pachetul majoritar de la Aegean Airlines este de ordinul milioanelor de euro. Negocierile şi avizele finale, inclusiv aprobarea de la Consiliul Concurenţei, au durat peste 8 luni de zile.

”Ne dorim ca AnimaWings să fie un proiect românesc bazat pe calitate, o companie apreciată pentru felul special în care se simt pasagerii încă dinainte să păşească la bordul aeronavelor noastre şi până coboară la destinaţie, cu zâmbetul pe buze. Cu aeronavele pe care le vom opera, nu vom fi un low cost ca model de business, ci o companie care oferă experienţe de zbor, de călătorie, poziţionate corect în range-ul de preţ vs. calitate oferită, cu rute diverse către destinaţii de business şi leisure”, mai spune Marius Pandel, acţionarul AnimaWings.

Noii proprietary vor să investească în flotă, prin adăugarea a 12 aeronave noi în următorii 3 ani, Airbus A220 şi Airbus 320-200 NEO.

În prezent, AnimaWings operează tipul de aeronavă Airbus A320-200. Începând din vara lui 2024, vor ajunge şi primele două aeronave Airbus 220-300, achiziţionate în leasing operaţional.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO