ZF 24

Gandul: Municipalitatea Galatiului se impauneaza cu plansele unui proiect imobiliar grandios

27.10.2007, 07:02 13

Firma de apartament AlfaRom Holding SRL, cu numai 3 angajati si profit 0 in 2005, a reusit sa scoata din amorteala autoritatile galatene, cu niste planse frumos colorate. In mai putin de o luna, dupa ce consilierul local PSD Alexandru Teodorescu a adus un prospect cu blocuri frumoase, in urma unei vizite pe bani publici in Israel, CL Galati a lansat un proiect de hotarare privind concesionarea a 16 ha de teren catre AlfaRom. Intre timp, prospectul cu blocuri s-a transformat in proiectul pretentios botezat ?Reconfigurare urbana ? plaja Dunarea?. Astfel, singura baza de agrement din oras, care cuprinde o plaja si doua bazine de inot, ar trebui desfiintata pentru a lasa loc proiectului imobiliar ambitios.

Pentru a sterge cat mai rapid urmele neplacute ale esecului intelegerii cu orasul vecin, in scopul de a crea aglomerarea urbana Galati-Braila, primarul Dumitru Nicolae si oamenii sai din Consiliul Local au organizat, joi, o intalnire cu reprezentantii grupului de firme care si-a asumat proiectul si investitia imobiliara. Invitatii au prezentat mai multe planse cu proiectul rezidential, ce urmeaza sa fie format dintr-un port pentru ambarcatiuni usoare - botezat Marina, si un complex arhitectonic in mai multe trepte, format din cladiri de locuit, birouri, centre comerciale si baze sportive. Gandul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24