ZF 24

Gazprom, "un furnizor de energie de incredere"

03.10.2007, 18:14 12

Comisia Europeana (CE) apreciaza ca Gazprom este un furnizor de incredere de energie si a salutat decizia grupului rus de a notifica in prealabil autoritatile de la Bruxelles in legatura cu o potentiala intrerupere a livrarilor de gaze naturale care tranziteaza Ucraina, transmite Reuters, preluat de Mediafax.

Gazprom a avertizat, marti, Uniunea Europeana, asupra unei potentiale intreruperi a livrarilor de gaz catre Ucraina, principalul intermediar al exporturilor de gaze naturale rusesti catre Rusia.

Astfel, grupul rus va sista furnizarea de gaze catre Ucraina daca aceasta nu va accepta plata la termen a datoriei de 1,3 miliarde de dolari pentru livrarile anterioare.

Ministrul ucrainean al Energiei a plecat la Moscova, pentru discutii cu reprezentantii Gazprom, in legatura cu disputa privind datoriile ucrainene fata de compania rusa, iar premierul Viktor Ianukovici a anuntat, miercuri, ca intentioneaza si el sa viziteze Rusia in curand.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO