ZF 24

Google respinge acuzatiile Viacom

02.05.2007, 17:34 11

Procesul dintre Viacom si Google continua dupa ce proprietarii celui mai popular motor de cautare au anuntat ca nu vor renunta la lupta, deoarece legea este de partea lor, scrie International Herald Tribune.
Oficialii Google sustin ca acuzatiile Viacom sunt nefondate si au cerut tribunalului sa hotarasca renuntarea la proces. In luna martie a acestui an, Viacom, care detine MTV Networks, Comedy Central si Nickelodeon, a dat in judecata Google si YouTube, cel mai popular site de partajare a clipurilor video, achizitionat pentru suma de 1,65 mld. dolari (1,28 mld. euro).
Viacom sustine ca Google si YouTube isi construiesc o afacere pe baza unei librarii de clipuri video supuse legii dreptului de autor si a cerut daune de 1 mld. dolari (733,8 mil. euro).
La inceputul anului 2007, Viacom a cerut site-ului YouTube sa limiteze accesul la peste 100.000 de clipuri video care ii apartineau. YouTube s-a conformat in luna februarie. Michael Kwun, unul din avocatii Google care se ocupa de litigii, a declarat ca cele doua companii nu s-au intalnit pentru a stabili o intelegere.
"Suntem destul de increzatori si suntem pregatiti sa mergem la tribunal", a adaugat Kwun. Recent, Eric Schmidt, directorul executiv al companiei, a anuntat ca Google va lansa instrumente care vor simplifica procesul de identificare a materialelor cu copyright de pe YouTube.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO