ZF 24

Harta câştigurilor sau pierderilor valutare. Leul a pierdut teren în primele şapte luni atât în faţa euro, cât şi în raport cu dolarul şi francul elveţian. Deprecierea faţă de dolar a ajuns la 4,2%

Harta câştigurilor sau pierderilor valutare. Leul a...

Autor: Claudia Medrega

07.08.2019, 13:00 853

♦ Leul a cumulat în primele şapte luni din 2019 o depreciere de 4,25% faţă de dolarul american, comparativ cu nivelul de la sfârşitul anului 2018, în timp ce în raport cu francul elveţian moneda naţională a pierdut 3,5% ♦ Deprecierea leului faţă de euro în şapte luni a fost de circa 1,5%, luna iulie venind cu aprecierea leului ♦ Rezervele valutare au crescut în iulie, iar 1 mld. euro din creştere vine şi din intervenţiile BNR pentru a tempera aprecierea leului.

Piaţa valutară a fost fluctu­an­tă pe parcursul primelor şap­te luni din 2019, astfel că după ce în prima parte a anului leul s-a depreciat în faţa euro cu circa 2%, fiind atins un vârf istoric al cursului de 4,7648 lei/euro, în lunile de vară a urmat o tendinţă de apreciere a monedei naţionale, cursul oscilând pre­ponderent în jurul a 4,72-4,73 lei/euro.

Moneda naţională a închis pri­mele şapte luni din 2019 pe de­preciere în faţa principalelor trei valute - euro, dolar şi franc elveţian -, cea mai puternică pierdere fiind în ra­port cu moneda americană.

Leul a cumulat o depreciere de 4,25% faţă de dolarul american, com­pa­rativ cu nivelul de la sfârşitul anului 2018, cursul urcând la sfârşitul lunii iulie până la 4,2469 lei/dolar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO