ZF 24

Heather Morgan, un influencer cunoscut pe social media, acuzată împreună cu soţul ei în procesul celui mai mare jaf de Bitcoin din istorie. Cei doi riscă 25 de ani de închisoare

Heather Morgan, un influencer cunoscut pe social media,...

Autor: Andrei Şerbănescu

09.02.2022, 13:10 63

Heather Morgan, cântăreaţă şi influencer cunoscut pe social media, a fost acuzată de Departamentul de Justiţie al SUA că a luat parte la unul dintre cele mai mari furturi din istoria Bitcoin, relatează Reuters.

Acuzarea lui Morgan şi a soţului ei, Ilya „Dutch” Lichtenstein, cu privire la încasarea unei părţi semnificative din cele aproape 5 miliarde de dolari  furate în Bitcoin,  a evidenţiat represiunea guvernului SUA împotriva infracţionalităţii crypto.

Morgan şi Lichtenstein nu au putut fi contactaţi imadiar pentru comentarii. 

Cântecele lui Morgan, care nu par să fi atras prea multă atenţie înainte de arestarea ei, crează în prezent o serie întreagă de controverse. În melodiile ei rap, Morgan se autointitulează „Crocodilul de pe wall Street” sau „Beduin Versace”.

Cântăreaţa a scris mai multe articole pentru Mic şi Forbes, inclusiv unul intitulat „Sfaturi pentru a vă proteja afacerea de criminali cibernetici”. Biografia ei din Forbes a descris-o ca fiind o „expertă în persuasiune, inginerie socială şi teoria jocurilor”.

Morgan şi soţul ei îşi vor face marţi apariţia la Tribunanlul Districtual din SUA pentru Districtul de Sud din New York. Cei doi riscă o pedeapsă de 25 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO