ZF 24

Hidroconstrucţia a prins contracte de 250 mil. $ în străinătate. „Când economia este în stagnare, oricine caută noi pieţe“

Hidroconstrucţia a prins contracte de 250 mil. $ în...

Autor: Andreea Neferu

03.04.2014, 00:07 990
Hidroconstrucţia, unul dintre cei mai mari constructori români, a încheiat anul trecut contracte în stră­i­­nătate cu o valoare de circa 250 de milioane de dolari, în Belgia, Ger­­mania, Irak, Republica Moldova şi Serbia.

„Într-o perioadă când economia unei ţări este în stagnare, oricine caută noi pieţe de desfacere pentru menţinerea afacerii în parametri profitabili. Pe plan extern, în zonele în care Hidroconstrucţia are contracte în derulare, semnalele - cel puţin până acum - sunt unele de stabilitate“, a spus pentru ZF Romeo Bog­da­no­vici, director management resurse umane al companiei. Cel mai mare contract câştigat anul trecut are o valoare de 200 de milioane de dolari şi vizează construcţia unui baraj în Irak.

Intrarea Hidroconstrucţia pe alte pieţe vine în contextul în care sectorul local al construc­ţiilor nu reu­şeşte să revină pe plus, iar unul din­tre cei mai im­portanţi clienţi, Hidro­elec­tri­ca, a redus puternic bugetele de in­ves­tiţii.

Hi­dro­con­­struc­ţia, com­pa­nie con­tro­lată de management şi salariaţi, a încheiat anul anterior cu afaceri de circa 600 mil. lei (135,7 mil. euro), în scădere cu circa 4% în moneda locală faţă de 2012.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- statistici despre piaţa construcţiilor şi evoluţia economiei 

- date despre cel mai mare proiect derulat de Hidroconstrucţia anul trecut 

- evoluţia afacerilor companiei; istoria Hidroconstrucţia

- opinia lui Romeo Bogdanovici, director ma­nagement resurse umane în cadrul Hidroconstrucţia, despre redresarea pieţei interne 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.04.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO