ZF 24

House of Art, povestea brandului care a închis aproape 100 de magazine şi se zbate în reorganizare

House of Art, povestea brandului care a închis aproape...

Autor: Cristina Roşca

25.07.2015, 10:16 9283

În urmă cu mai puţin de un deceniu, „imperiul“ de modă construit de familia Miheţ, care cuprindea printre altele şi reţeaua House of Art, era în topul celor mai importanţi jucători locali, pe o piaţă unde Zara, H&M sau C&A încă nu intraseră sau abia făceau primii paşi. Companiile Staff Collec­tion şi Corssa erau cele prin care erau ope­rate branduri precum House of Art, Fox sau Levi’s. O parte din bran­durile din portofoliu erau locale, în timp ce altele, precum Levi’s, erau aduse în franciză.

La finalul lui 2008, familia Miheţ – unul dintre acţionarii celor două com­pa­nii potrivit datelor din Monitorul Oficial – se afla în topul celor mai mari ju­cători din industria de modă locală, ală­turi de alţi doi antreprenori români, Octavian Radu (deţinea francize pen­tru Debenhams, Aldo şi alte zece branduri) şi Vicenţiu Zor­zolan (Esprit, Women’s Secret). Aceştia doi au ieşit însă în ultimii ani din afacerile de mo­dă, lăsând giganţii in­ter­naţionali  In­ditex (proprietarul Zara) şi H&M să se bată pentru pri­mele poziţii în top.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO