ZF 24

Ieşenii se vor plimba gratis pe bicicletă începând cu luna iulie

29.06.2010, 16:39 18

Ieşenii vor putea de la jumătatea lunii iulie să se plimbegratuit pe bicicletă, deoarece un centru "I'Velo" va fi deschis laIaşi de către Asociaţia Green Revolution şi Raiffeisen Bank.

Bicicletele vor putea fi închiriate gratuit timp de două oredoar pe baza unui act de identitate - buletin, carnet de şofer saupaşaport. Centrul, ce va fi amplasat în Parcul Expoziţiei, se vadeschide pe 14 iulie, şi va pune la dispoziţia ieşenilor 150 devehicule pe două roţi. Acestea vor putea fi închiriate zilnic întreorele 10 şi 22.

Cu ocazia deschiderii acestui centru la Iaşi vor fi create optnoi locuri de muncă, ce se adaugă celor 50 create în Bucureşti,unde există deja trei centre de închiriere - două în ParculHerăstrău şi unul în Parcul Tineretului. În capitală se va deschideun al patrulea centru în Parcul Izvor, astfel că numărulbicicletelor disponibile spre închiriere în Bucureşti va urca la550. Centrele "I'Velo" din Bucureşti au fost vizitate de la lansarede aproape 30.000 de bucureşteni, în timp ce recordul de închirieriîntr-o singură zi este de 811, la centrul Expo-Flora din ParculHerăstrău.

În afară de Iaşi, proiectul "I'Velo" va mai ajunge în aceastăvară şi la Cluj, Constanţa şi Târgu Mureş. În Constanţa şi Cluj vorfi oferite spre închiriere câte 150 de biciclete, în timp ce laTârgu Mureş vor fi disponibile 100 de biciclete.

"I'Velo" este primul proiect naţional de bike-sharing gratuitdin România, demarat sub înaltul patronaj al Ministerului Mediuluişi Pădurilor şi realizat în parteneriat cu Rainbow CompanyProduction, care pune la dispoziţie mobilierul stradal şi sistemelede securizare pentru biciclete.

Asociaţia Green Revolution a fost înfiinţată în anul 2009,promovând ecologia urbană şi punând în practică măsurile ce stau labaza construirii unui oraş verde.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO