ZF 24

IKEA recheamă în magazin un produs vândut încă de anul trecut

IKEA recheamă în magazin un produs vândut încă de anul trecut
15.01.2020, 12:15 86

IKEA îndeamnă toţi clienţii care au cana de voiaj Troligtvismarcată „Made in India” să nu o mai folosească, în condiţiile în care rapoartele de testare recente arată că produsul poate transmite substanţe chimice care depăşesc limitele prescrise, anunţă compania. 

Compania solicită clienţilor care deţin această cană de voiaj să o returneze în orice magazin IKEA pentru rambursarea integrală a contravalorii acesteia.

IKEA a primit recent rapoarte de testare care arată că Troligtvis poate transmite cantităţi de ftalat de dibutil (DBP) care depăşesc limitele prescrise. De foarte mulţi ani, IKEA a decis să interzică utilizarea tuturor ftalaţilor în produsele care intră în contact cu alimentele şi, prin urmare, a oprit vânzarea acestei căni în timpul anchetei. Investigaţia a arătat că Troligtvis marcată „Made in India” poate fi afectată şi IKEA recheamă acum produsul chiar dacă riscul asupra sănătăţii este foarte scăzut.

Cana de voiaj Troligtvis a fost pusă la vânzare în luna octombrie 2019. IKEA va restitui suma integrală plătită pe produs şi nu este necesară nicio dovadă a achiziţiei, cum ar fi bonul fiscal.

 
AFACERI DE LA ZERO