ZF 24

Impact vrea sa se intoarca in timp: reduce de zece ori numarul de actiuni ca sa ajunga la pretul de la inceputul anului

09.10.2008, 18:58 53

Dezvoltatorul imobiliar Impact Bucuresti (IMP) a convocat o Adunare Generala a Actionarilor, pe data de 10 noiembrie, pentru a discuta consolidarea valorii nominale a actiunilor de la 0,1 lei la 1 leu, concomitent cu reducerea numarului de actiuni de la 2 miliarde la 200 de milioane. In urma acestei operatiuni, capitalul social al Impact ar ramane nemodificat.

Actiunile Impact au scazut cu aproape 90% de la inceputul anului, tranzactionandu-se joi la pretul de 0,0531 lei/actiune. O reducere de zece ori a numarului de actiuni ar urca, teoretic, pretul actiunilor Impact la 0,53 lei/actiune, nivel similar celui de la sfarsitul anului trecut, cand titlurile au inchis la 0,5 lei/actiune.

Capitalizarea companiei este in prezent de 27,7 mil. euro, fata de circa 300 mil. euro in urma cu un an.

Impact este a doua companie de pe Bursa care apeleaza in acest an la consolidarea valorii nominale, pentru a creste pretul actiunilor, dupa Banca Transilvania, care are in derulare o operatiune similara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO