ZF 24

Indicatorul de încredere macroeconomică pentru România acordat de CFA a fost revizuit în scădere

Indicatorul de încredere macroeconomică pentru România acordat de CFA a fost revizuit în scădere

Autor: Ştefan Stan

25.07.2014, 12:45 882

Indicatorul de încredere macroeconomică acordat de CFA România pentru luna iunie a fost revizuit negativ faţă de ultima valoare, la 62,5, în scădere cu 0,9 puncte. Indicatorul condiţiilor curente a fost de asemenea revizuit în scădere, la 46,7, fiind redus cu 1,6 puncte, iar indicatorul anticipatiilor a inregistrat valoarea de 70,4, faţă de 71 din luna mai, conform unui raport al CFA România.

În ceea ce priveşte cursul de schimb, cursul anticipat pentru următoarele şase luni este de 4,5 lei/euro, iar pentru 12 luni a fost revizuit în scădere, la 4,475, faţă de 4,5, cât era anticipat anterior.

”Pentru exercitiul din luna iunie 2014, valoarea indicatorului de incredere macroeconomica a inregistrat o usoara scadere fata de luna anterioara ajungand la valoarea de 62,5 (reducere cu 0,9 puncte). Reducerea s-a datorat ambelor componente ale indicatorului”, scrie în Raportul CFA România.

CFA Romania a lansat în luna mai 2011 Indicatorul CFA Romania de Înceredere Macroeconomică, indicator prin care doreşte să cuantifice anticipaţiile analiştilor finaniari cu privire la activitatea economică în România pentru un orizont de timp de un an.

Sondajul este realizat în ultima săptămână a fiecărei luni iar participanţii sunt membri ai CFA Romania şi candidaţii pentru nivelurile II si III ale examenelor CFA. Indicatorul de incredere macroeconomică ia valori intre 0 (lipsa increderii) si 100 (incredere deplina in economia românească) este calculat pe baza a 6 intrebari cu privire la:

• Condiţiile curente - referitoare la mediul de afaceri şi piata muncii;

• Anticipaţiile pe un an pentru mediul de afaceri, piaţa muncii, evolutia venitului personal la nivel de economie si evolutia averii personale

Citiţi aici raportul complet al CFA România. 

AFACERI DE LA ZERO