ZF 24

Industria aplicaţiilor de dating online se află în plin colaps: Companiile de dating Match Group şi Bumble au înregistrat scăderi record de două cifre în 2023. Analiştii de pe Wall Street continuă să-şi păstreze optimismul în pofida pierderilor din prezent

Industria aplicaţiilor de dating online se află în...

Autor: Andrei Şerbănescu

16.11.2023, 15:33 138

Acţiunile aplicaţiilor de dating online au fost semnificativ afectate de avântul fulminant al tehnologiei din acest an. În pofida acestei situaţii, mulţi analişti de pe Wall Street continuă să-şi păstreze credinţa în dezvoltarea viitoare a acestor platforme, potrivit Bloomberg.

Match Group Inc., companie care deţine o serie aplicaţii populare în domeniu, cum ar fi Tinder şi Hinge, şi Bumble Inc. au înregistrat scăderi de două cifre în 2023, pierzând peste 80% din valoarea de piaţă record înregistrată în 2021. Încetinirea creşterii, intensificarea concurenţei şi numeroasele dificultăţi în păstrarea utilizatorilor se numără printre provocările cele mai aprige cu care se confruntă industria în prezent.

Cu toate acestea, majoritatea analiştilor comportă opinii optimiste, Cory Carpenter de la JPMorgan Chase & Co. se numărându-se printre cei care nu se lasă descurajaţi de situaţia actuală a industriei. Potrivit lui Carpenter, creşterea Match va reaccelera pe măsură ce marketingul companiei şi noile caracteristici ale aplicaţiilor vor ajuta la creşterea numărului de utilizatori ai platformelor de dating, folosite de aproximativ jumătate dintre persoanele singure din America de Nord.

„Pentru o creştere viitoare e nevoie de produse noi, care să le ofere oamenilor motive suplimentare pentru a folosi aceste aplicaţii", a declarat Carpenter. „Suntem încrezători că industria, în pofida tuturor dificultăţilor, se află pe calea cea bună".

Câştigurile din trimestrul al treilea au fost mixte atât pentru Match, cât şi pentru Bumble, deşi cea mai mare parte a acestor câştiguri a fost legată de perspectivele ambelor companii. Match s-a prăbuşit la un minim record, deoarece previziunile pentru trimestrul al patrulea au ratat aşteptările analiştilor. Perspectivele Bumble pentru 2024 ar putea fi considerate conservatoare, potrivit lui Lauren Schenk şi Brian Nowak de la Morgan Stanley.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO