ZF 24

INS anunta maine cresterea economica pe primul semestru

03.09.2007, 13:26 16

Institutul National de Statistica anunta maine nivelul cresterii economice pe primul semestru (S1) si pe trimestrul al doilea (T2). Conform unui sondaj realizat de Ziarul Financiar pe 15 analisti si oficiali, estimarea medie privind cresterea economica pe primul semestru este de 6,05%, iar cea pentru trimestrul doi ? 6,1%.

Cu alte cuvinte, analistii spun ca economia a accelerat usor fata de primul trimestrul al acestui an. Pe primul trimestru al anului, economia Romaniei a crescut cu 6%. Pentru intreg anul 2007, prognoza oficiala arata o crestere probabila de 6,5%.

Insa in zona euro (cele mai dezvoltate state ale Uniunii Europene), economia incetineste, iar in ultimii ani s-a observat o corelatie puternica intre economia zonei euro si cea a Romaniei. Economia zonei euro a crescut cu aproximativ 2,5% in trimestrul al doilea, in incetinire fata de 3,1% in primul trimestru si fata de 2,9% in trimestrul al doilea din 2006.

A incetinit si economia Romaniei in trimestrul al doilea, la fel ca cea a statelor dezvoltate europene? Raspunsul se va afla maine, dupa ce Statistica face publice datele economice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO