ZF 24

Investiţie de 26 mil. lei pentru modernizarea reţelei de apă din Cluj

Investiţie de 26 mil. lei pentru modernizarea reţelei...

Autor: Laurentiu Cotu

25.07.2013, 16:21 190

Compania de Apă Someş a finalizat o investiţie în valoare de aproape 26 mil. lei (5,9 mil. euro) pentru reabilitarea rezervoarelor şi a staţiei de pompare apă din Cluj-Napoca, proiect finanţat din fonduri europene, derulat pe o perioadă de 16 luni.

Lucrările au constat în construirea a trei rezervoare noi de stocare a apei potabile, care vor deservi principalele zone rezidenţiale nou apărute în municipiul Cluj-Napoca (Făget, Palocsay şi Borhanci). Zona Făget va fi deservită, de asemenea, de două staţii noi de pompare a apei construite în cadrul aceluiaşi contract. Totodată, au fost reabilitate 10 dintre rezervoarele existente în municipiul Cluj-Napoca, cu capacităţi cuprinse între 300 şi 10.000 mc, din şase locaţii din oraş (Academiei, Rahova, Odobeşti, Alverna, Zorilor zona înaltă şi Zorilor zona superioară) şi staţia de pompare a apei potabile din zona Borhanci.

O altă componentă a proiectului a fost reabilitarea a 8 km a aducţiunii principale de apă, ce pleacă de la staţia de tratare a apei Gilău spre Cluj-Napoca şi apoi spre restul sistemului zonal Cluj deservit de Compania de Apă Someş, respectiv municipiile Gherla şi Dej, dar şi localităţile rurale situate pe acest aliniament. Beneficiarii direcţi ai acestui proiect sunt cei aproximativ 500.000 de locuitori ai sistemului zonal Cluj. Rezervoarele vor asigura stocarea apei pentru siguranţa alimentării sistemului, incendii şi cazuri de calamitate.

Proiectul face parte din programul major de investiţii "Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată din judeţele Cluj şi Sălaj-Îmbunătăţirea sistemelor de alimentare cu apă, canalizare şi epurare în zona Cluj-Sălaj", cofinanţat de Uniunea Europeană, în valoare totală de 196,9 mil. euro, derulat de Compania de Apă Someş.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO