ZF 24

Investitorii văd totul în roz: Acţiunile Cantourage, o firmă germană care produce canabis, au crescut cu peste 130% la debutul la bursă

Investitorii văd totul în roz: Acţiunile Cantourage, o...

Autor: Andrei Şerbănescu

11.11.2022, 15:08 1643

Firma germană de canabis Cantourage Group SE a înregistrat un salt de peste 130% în prima zi de tranzacţionare, devenind astfel una dintre puţinele şi cele mai de succes IPO-uri din acest an pe o piaţă altfel anemică, scrie Bloomberg.

"Suntem Cantourage şi iubim canabisul", a declarat cofondatorul Florian Holzapfel. Acţiunile se tranzacţionau la 15 euro la ora 13.00.

Acţiunile Cantourage au crescut în prima zi de tranzacţionare.

Înainte de listare, Cantourage a vândut 15% din noile acţiuni către o serie de investitori individuali, cărora li s-a permis să înceapă tranzacţionarea pentru prima dată vineri, a declarat directorul executiv Philip Schetter pentru Bloomberg. Restul acţiunilor sunt deţinute de fondatorii Cantourage şi de primii investitori, inclusiv firma de capital de risc Think.Health Ventures.

Cantourage, care se concentrează în prezent pe canabisul medicinal, foloseşte veniturile obţinute din vânzarea acţiunilor pentru a-şi finanţa extinderea afecerii înainte de începerea legalizării în Germania.

Guvernul de la Berlin a aprobat luna trecută o propunere care permite adulţilor să cumpere şi să deţină până la 30 de grame de canabis pentru uz recreaţional, în timp ce coaliţia de guvernare îşi îndeplineşte promisiunea de a legaliza narcoticul. Măsura, care va intra probabil în vigoare la un moment dat anul viitor, va permite cultivarea şi distribuirea controlată a canabisului, în timp ce cea mai mare economie europeană urmăreşte să reducă piaţa neagră a acestui drog.

De asemenea, mişcarea a marca un impuls pentru industria de canabis în curs de dezvoltare din Germania şi pentru firme precum Cantourage şi Synbiotic SE, care şi-au prezentat planurile ambiţioase de creştere. De asemenea, legislaţia va susţine finanţele publice, guvernul plănuind o taxă specială pe canabis.

Germania are un potenţial de piaţă de 4 până la 7 miliarde de euro pentru canabisul recreaţional, a declarat Cantourage. Această cifră este cu mult peste piaţa europeană pentru canabisul medical, care este pregătită să crească până la aproximativ 3 miliarde de euro până la sfârşitul anului 2025, potrivit unui raport al Prohibition Partners, o firmă de cercetare din industrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO