ZF 24

Ioan Buda şi-a dat demisia de la şefia Poliţiei de Frontieră după haosul din Vama Nădlac

Ioan Buda şi-a dat demisia de la şefia Poliţiei de Frontieră după haosul din Vama Nădlac

Autor: Andreea Tobias, Mihaela Gidei

21.05.2020, 17:28 231

Ioan Buda şi-a dat demisia joi de la conducerea Poliţiei de Frontieră, „din motive personale”, după haosul de la Vama Nădlac.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, chestorul general de poliţie Ioan Buda şi-a înaintat demisia joi din funcţia de inspector general al Poliţiei de Frontieră Române, din motive personale.

„La final de mandat, chestorul general de poliţie Ioan BUDA transmite poliţiştilor de frontieră întreaga sa apreciere pentru efortul depus şi pentru profesionalismul de care au dat dovadă constant. De asemenea, chestorul general de poliţie Ioan BUDA mulţumeşte pentru implicare şi pentru sprijin tuturor colaboratorilor instituţionali, celor din rândul societăţii civile, dar şi organizaţiilor profesionale şi sindicale ale poliţiştilor”, transmite sursa citată.

Demisia a venit după haosul de la Vama Nădlac din ultimile zile, unde mii de oameni s-au îngrămădit să intre şi să iasă din ţară.

De asemenea, Buda se pensionează. La solicitarea lui, Vela, a aprobat demararea formalităţilor pentru încetarea raporturilor de serviciu prin pensionare, începând cu data de 1 iunie.

„Atribuţiile funcţiei de inspector general vor fi preluate de chestorul principal de poliţie Liviu Bute, adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”, anunţă MAI.

 
AFACERI DE LA ZERO