ZF 24

Irizaţii de produs petrolier în apa mării, în zona plajei din Mamaia

Irizaţii de produs petrolier în apa mării, în zona plajei din Mamaia

Autor: Mona Hera, Cătălin Legănel

16.06.2012, 22:43 479

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, în zona cuprinsă între hotelurile Malibu si Doina, pe malul apei, pe o lungime de 500 metri, au apăru irizaţii de reziduu petrolier, cu mărimea de 1 - 5 centimetri.

"Se pare că acestea au apărut în urma fenomenului de hulă de fund, manifestat în ultimele zile, agitaţia mării aducând către plaja Mamaia rămăşiţe de poluări istorice din bazinul portuar al Mării Negre. Acest fenomen este unul care se manifestă foarte rar, odată la 7 - 8 ani, de regulă la începutul sezonului estival", se menţionează în comunicatul Administraţiei Bazinale de Apa Dobrogea Litoral (ABADL).

Angajaţii ABADL vor interveni în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică pentru colectarea acestor reziduuri petroliere şi îndepărtarea lor de pe plajă.

Câteva mii de turişti se află în aceste zile pe litoral, cei mai mulţi dintre ei alegând, ca de fiecare dată, staţiunea Mamaia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO