ZF 24

Kraft va incerca o preluare ostila a Cadbury

27.09.2009, 17:57 19

Gigantul alimentar Kraft Foods va lansa un program de preluareostila pentru producatorul britanic de dulciuri Cadbury, evaluat la11 miliarde lire sterline, informeaza The Observer.

Intr-un interviu publicat in Sunday Times, presedintele siCEO-ul companiei Kraft, Irene Rosenfeld, a declarat ca sefulCadbury, Todd Stitzer "nu a facut calculele corect" dupa ce aafirmat ca strategia de crestere a companiei britanice ar aducerezultate mult mai bune decat daca aceasta ar fi integrata inconglomeratul Kraft.

The Observer a anuntat ca Panelul de Preluari din Marea Britanieva cere companiei americane, ca intr-un termen limita, sa faca ooferta ferma pentru Cadbury sau sa renunte pentru urmatoarele saseluni.

Citand surse financiare, publicatia a indicat faptul ca Kraft epregatita sa ofere 800 de penny/actiune, urmand ca ulterior sacreasca oferta pana la 850 penny/actiune, in limita celor 60 dezile impuse de Panel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO