ZF 24

Lantul de clinici Centrokinetic, fondat de medicul Bogdan Andrei, a preluat două centre KineticPlus în Braşov şi deschide a patra clinică din Bucureşti

Lantul  de clinici Centrokinetic, fondat de medicul...

Autor: Roxana Rosu

15.01.2024, 12:43 211

Lantul  de clinici Centrokinet, fondat de medicul Bogdan Andrei şi la care fondul de investitii Agista are un pachet de 30%, a achizitionat două centre KineticPlus în Braşov şi deschide o clinică nouă în zona Distor din Capitală, ajungând la o retea de şapte clinici.

La începutul lunii decembrie, Centrokinetic a deschis prima clinică din afara Bucureştiului, la Cluj-Napoca.

Centrokinetic este o reţea de clinici integrative de ortopedie şi recuperare medicală dedicate afecţiunilor osteoarticulare, cu capabilităţi complete de diagnostic şi tratament, de la consultaţie medicală, RMN deschis specializat pe aparatul locomotor, săli ultramoderne de kinetoterapie şi aparatură de ultimă generaţie pentru proceduri de fizioterapie. Echipa de fiziokinetoterapeuţi reuneşte peste 110 profesionişti.

AGISTA a intrat în acţionariatul Centrokinetic în vara anului 2023, achiziţionând un pachet de peste 30%, cu obiectivul de a sprijini dezvoltarea reţelei şi de a sustine extinderea cu cel puţin 10 clinici în următorii patru ani.

„În urmă cu un an, când am avut prima discuţie cu cei de la AGISTA, nu îmi imaginam că ne vom putea dezvolta într-un ritm atât de rapid şi de stabil. Ca fondator al acestui business, simt că acum am mult mai multă încredere decât înainte să fac mişcări îndrăzneţe, care să propulseze compania mai departe. AGISTA s-a dovedit a fi mai mult decât un finantator care promitea capital pentru business-ul meu, este un partener cu care mă pot consulta ori de câte ori simt nevoia de ghidaj”, spune Bogdan Andrei, fondatorul şi Directorul Medical al Centrokinetic.

În urma preluării KineticPLus Braşov, Centrokinetic va urmări îmbunătăţirea proceselor medicale şi a echipamentelor, precum  şi consolidarea echipei locale prin completarea ei cu medici specializaţi în recuperare.

“După deschiderea clinicii din Cluj-Napoca, deschidem acum a patra clinică din Bucureşti şi achiziţionăm clinicile KineticPlus într-o perioadă scurtă. Ne-a făcut plăcere să contribuim la realizarea acestei tranzacţii de tip M&A (mergers and aquisitions) şi să oferim suport pe parcursul întregului proces de achiziţie, de la analizarea pieţei locale de recuperare din Braşov, la structurarea tranzacţiei, negociere, documentaţie şi chiar întărirea echipei locale”, spune Dragoş Dărăbuţ, Senior Investment Manager AGISTA.

Fondul de investiţii de growth AGISTA, în curs de autorizare la Autoritatea de Supraveghere Financiară, este un brand lansat de Impetum Group. Cu specific de acţionar minoritar, AGISTA investeşte tichete între 2-5 milioane euro şi acţionează ca un investitor ancoră, având reprezentant în board-ul companiilor din portofoliu.

De la lansare şi până în prezent, AGISTA a investit în Eplus Smart Energy, Dendrio Solutions, FORT, Top Tech, Bittnet Group şi Centrokinetic.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO