ZF 24

​Laurenţiu Mihai, director executiv, APMGR: Se aşteaptă ca de la începutul anului viitor să intre în vigoare un acord între România şi Bulgaria prin care să fie asigurat accesul la medicamente

​Laurenţiu Mihai, director executiv, APMGR: Se...

Autor: Bianca Dorobanţu

14.09.2016, 15:35 247

„Ministrul bulgar al sănătăţii, Petre Moskov, a anunţat că urmează semnarea unui acord cu România privind accesul pacienţilor la medicamente, în cadrul unei conferinţe organizate Sofia, la care am participat”, a spus Laurenţiu Mihai, director executiv al Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România, în cadrul ZF Health & Pharma Summit ’16.

Conferinţa PACT, care a avut loc în Bulgaria, în zilele de 12-13 septembrie, este o iniţiativă europeană care are ca scop accesul pacienţilor la tratament, potrivit lui Laurenţiu Mihai.

„Vă pot spune că ministrul bulgar a făcut această declaraţie fără ca cineva din autorităţile române să fie de faţă, însă erau în sală atât reprezentanţi ai asociaţiilor de producatori de medicamente din Bulgaria, cât şi reprezentanţi ai asociaţiilor europene. La întrebările noastre foarte nedumerite, domnul ministru Moscov ne-a primit ieri într-o întâlnire, de care am profitat ca să mă lamuresc şi au fost surprize serioase”.

„Se aşteaptă ca de la începutul anului viitor să intre în vigoare acest acord care ar propune, citez <<soluţii extraordinare, când în România lipseşte un medicament îl găsim în Bulgaria, iar când în Bulgaria lipseşte un medicament să-l găsim în România şi prevede măsuri de încurajare a companiilor, va fi voluntar, acestea vor veni să semneze o astfel de înţelegere>>.  Ministrul m-a asigurat că este vorba doar de medicamente noi”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO