ZF 24

Lenovo România: De la declanşarea pandemiei am realizat multiple proiecte educaţionale – de la şcoli primare şi gimnaziale din mediul rural până la şcoli, licee şi universităţi din mediul urban

Doru Ristea, general manager în cadrul Lenovo România.

Doru Ristea, general manager în cadrul Lenovo România.

Autor: Ioana Niţă

13.02.2023, 12:00 144

Lenovo România, subsidiara locală a gigantului chinez cu acelaşi nume – cel mai mare producător de PC-uri la nivel global, a realizat o serie de proiecte pentru digitalizarea mediului de învăţământ de la declanşarea pandemiei şi până în prezent. Astfel, în ultimii trei ani, Lenovo a dotat prin intermediul partenerilor mai multe şcoli, licee şi universităţi din oraşele din România, precum şi şcoli primare şi gimnaziale din mediul rural.

“Multe dintre produsele Lenovo adresează nevoile profesorilor, elevilor sau studenţilor, de la tehnologia cu care sunt echipate, până la accesoriile necesare funcţionării lor. De la tabletele Lenovo M10, până la produsele Lenovo de tip notebook din gamele V Series, ThinkBook, ThinkPad, şi desktop din gama ThinkCentre. Iar recent am adăugat în portofoliu şi produse de tip <<smart collaboration>> pentru cerinţele <<audio-video conferencing>> din mediul educaţional românesc. Proiectele implementate au fost diferite - de la şcoli primare şi gimnnaziale din mediul rural până la şcoli, licee şi universităţi din mediul urban, Lenovo răspunzând nevoilor tehnologice în funcţie de cerinţele din piaţă. Implementarea a fost făcută prin intermediul partenerilor autorizaţi din România, iar costurile proiectelor au variat în funcţie de complexitatea lor”, a declarat Doru Ristea, general manager în cadrul Lenovo România.

Portofoliul Lenovo pentru mediul educaţional cuprinde atât soluţii hardware, cât şi software şi servicii, toate fiind certificate pentru mediul de învăţământ. Astfel, notebook-urile, desktop-urile, tabletele şi serviciile sunt concepute pentru a asista elevii şi profesorii în procesul de predare-învăţare în sistem hibrid.

„Educaţia este fundaţia pentru un viitor mai bun. În centrul soluţiilor noastre educaţionale se află dispozitivele Lenovo concepute pentru elevi, studenţi, cadre didactice, personal şi administratori din sistemul educaţional românesc, pentru a rezista rigorilor utilizării zilnice şi pentru a îmbunătăţi experienţa de învăţare. Instituţiile de învăţământ trebuie să fie pregătite pentru transformarea digitală. Credem că fiecare elev, student sau profesor merită avantajele tehnologiei educaţionale”, a punctat el.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO