ZF 24

Lewis Charles Romania a platit 26,6 mil. euro pentru doua terenuri, in Mogosoaia si Ploiesti

21.09.2007, 10:09 22

Fondul de investitii Lewis Charles Romania a investit 26,6 milioane de euro pe piata imobiliara romaneasca, pentru achizitia unor terenuri in Mogosoaia si Ploiesti, unde vor fi construite doua complexuri rezidentiale si comerciale, informeaza Mediafax.

Lewis Charles Romania a cumparat 50% din firma Gold SPV, pentru 13 milioane de euro, care detine un teren de 55.700 metri patrati in Mogosoaia, se spune intr-un comunicat al fondului de investitii.

Fondul va forma o companie mixta cu Alchemy Development Management pentru dezvoltarea unui proiect de constructie a unui complex rezidential compus din 14 blocuri, magazine si spatii pentru petrecerea timpului liber.

Proiectul de la Mogosoaia va dura patru ani si va incepe in 2008. Compania Alchemy Development Management va fi responsabila de dezvoltarea proiectului.

De asemenea, fondul a cumparat un teren de 99.000 de metri patrati in Ploiesti, pentru 13,6 milioane de euro. Achizitia a fost perfectata prin intermediul firmei Magnolia, detinuta integral de catre fond, iar dezvoltarea proiectului va reveni firmei Westhill Investments.

Pe acest amplasament va fi construit un centru comercial de 86.000 de metri patrati, cu posibiliatatea amenajarii in viitor a inca 23.000 de metri patrati de spatiu de retail si a unui hotel. Lucrarile de constructie ar urma sa inceapa in luna martie a anului viitor.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO