ZF 24

Lupuşor, Baumit: 2013 a fost un an de sacrificiu. România nu a oferit o uşă larg deschisă investiţiilor

Laurenţiu Lupuşor, directorul general al Baumit România
Cererea, nevoia de construcţii, există. E nevoie de infrastructură, de locuinţe. Nu sunt artificii politice, nici dorinţe ale persoanelor care au neîmpliniri în business, ci o realitate. Problema este însă legată de finanţare.

Laurenţiu Lupuşor, directorul general al Baumit România Cererea, nevoia de construcţii, există. E nevoie de infrastructură, de locuinţe. Nu sunt artificii politice, nici dorinţe ale persoanelor care au neîmpliniri în business, ci o realitate. Problema este însă legată de finanţare.

Autor: Andreea Neferu

10.12.2013, 00:08 190
Laurenţiu Lupuşor, directorul general al producătorului de materiale de construcţii Baumit România, parte a concernului austriac Schmid Industrie Holding, spune că reducerea investiţiilor publice în 2013 a afectat industria construcţiilor, însă în acelaşi timp a adus stabilitate macroeconomică.
 
„Anul 2013 a fost de sacrificiu. Au fost sa­cri­ficate investi­ţiile (statului – n.red.) pen­tru o stabilitate financiară şi fiscală. Nu este neapărat un lucru rău, dar pentru noi, ca jucători în piaţa construcţiilor, nu a fost tocmai un lucru bun. În domeniul investiţiilor România nu a oferit o uşă larg deschisă. Statul a fost parcimonios  în a investi anul acesta, iar resursele financiare au fost orientate către alte obiective“, spune Lupuşor.
 
Cifrele pentru primele nouă luni ale acestui an arată că statul a redus cu 11% cheltuielile de capital, adică investiţiile publice. Astfel, statul a sacrificat investiţiile pentru a se încadra în ţinta de deficit bugetar agreată cu partenerii externi pentru primele nouă luni, în contextul în care ritmul de creştere al veniturilor bugetare a fost la jumătate faţă de previziunile iniţiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO