ZF 24

Magazinul de experienţe Complice.ro: 25% din cererile corporate din primul trimestru au fost pentru experienţe la birou

Magazinul de experienţe Complice.ro: 25% din cererile...

Autor: Ioana Niţă

29.03.2023, 22:03 109

Magazinul online Complice.ro, specializat în comercializarea de cadouri ce au la bază experienţe, a introdus recent în portofoliu o gamă dedicată angajaţiilor care se întorc la birou, numită „Return To Office 2023”, companiile alegând deja în primul trimestru al anului astfel de pachete de experienţe.  Mai exact, 25% din cererile corporate primite de Complice.ro în primele trei luni din 2023 au fost pentru experienţe la birou. În medie, valoarea unui pachet de experienţe ales de companii la începutul acestui an s-a situat la 1.250 euro.

„Am gândit acest portofoliu ca urmare a solicitărilor primite în ultimele luni. Companiile sunt tot mai interesate să integreze experienţele în viaţa de birou a angajatului. Acum, mai mult decât oricând, angajaţii vor să aleagă când, dar mai ales <<de ce>> merg să lucreze la birou. Iar pentru clienţii corporate, punerea în scenă a <<de ce-ului>> este unul dintre cele mai provocatoare procese. Revenirea la birou nu înseamnă impunerea unui program de lucru de la birou, ci readucerea oamenilor într-un birou transformat într-un loc dezirabil, în care angajaţii îşi doresc să revină pentru a lucra în echipă, pentru socializare, mentorat şi experienţe împreună cu colegii. Creativitatea şi inventivitatea departamentelor de HR vor face diferenţa”, a precizat Oana Pascu, fondator Complice.ro

Gama „Return To Office 2023” reuneşte peste 50 de soluţii menite să transforme locul de muncă într-un spaţiu de muncă experienţial, creativ şi inspiraţional, astfel încât angajaţii să revină cu plăcere la birou. Printre acestea se numără ateliere de cooking la birou, degustare de cafea ori praline, experienţe virtuale, ateliere de bijuterii, terarii sau decoraţiuni din pet-uri, joc de poker, ateliere de stil vestimentar, întâlniri inspiraţionale cu celebrităţi, spectacole de improvizaţie, magie sau stand-up comedy.

În primele trei luni ale anului, Complice.ro a organizat o serie de experienţe pentru echipe, cu scop de conectare şi socializare atât în birou – ateliere personalizate de improvizaţie, întalniri cu celebrităţi etc.-, precum şi în spaţii alternative - cinele pe întuneric într-un atelier privat. Experienţele la birou au fost în prim plan la începutul acestui an, spre deoserbire de anul trecut, când organizaţiile au preferat acţiunile inedite şi antrenante în general în aer liber sau, oricum, în deplasare, cum ar fi treasure hunting în oraşe, parcuri sau păduri, activităţile creative de construit în echipă, atelierele de cupaje ori degustările private.

În ceea ce priveşte tarifele pachetelor de experienţe alese de companii în primul trimestru din 2023, valoarea medie a acestora s-a situat la 1.250 euro.

„Pentru echipele care revin la birou după trei ani de lucru la distanţă, este necesar şi important să se asigure o tranziţie lină şi confortabilă. În acest moment obiectivul companiilor este de a reconecta şi a crea contexte pentru a insufla mai bine valorile şi cultura organizaţională. Astfel, fie că oamenii vor veni pentru a încerca ceva nou, pentru a colabora, pentru a interacţiona ori pentru a lucra mai eficient, revenirea echipelor în office-uri necesită o strategie complexă pe termen mediu şi lung, care să reinventeze practic scopul biroului de companie şi să îl transforme într-o destinaţie pentru experienţe şi socializare”, a punctat ea.

În 2022, Complice.ro a ajuns la afaceri de 430.000 euro, cu 168% mai mari decât în 2021, creşterea fiind generată de ridicarea restricţiilor impuse de pandemie, reluării activităţii şi revenirii pe segmentul B2B.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO