ZF 24

Mahu, La Mama: Chiriile spaţiilor de retail sunt încă nejustificat de mari

Mahu, La Mama: Chiriile spaţiilor de retail sunt încă...

Autor: Cristina Cuncea

25.02.2014, 19:35 44

Chiriile spaţiilor de retail sunt încă nejustificat de mari, iar pe piaţa imobiliară, inclusiv pe segmentul rezidenţial, mai este loc de scădere, a declarat Cătălin Mahu, proprietarul restaurantelor La Mama, deţine şi lanţul de cafenele Cafepedia. „Am renegociat puţin chiriile pe care le plătim pentru restaurantele noastre, dar nu mult pentru că nu am deschis în perioada în care chiriile erau foarte sus. Chiriile sunt încă mari, chiar nejustificat de mari şi cred că pe piaţa imobiliară mai este loc de scădere. Un indicator este faptul că se spune că un apartament cu două camere ar trebui să coste cam 100 de salarii medii, respectiv circa 30.000 de euro. Pe piaţă însă un apartament cu două camere se vinde acum cu 50.000-60.000 de euro“, a spus Mahu. 

El a arătat că în acest an nu are în vedere deschiderea niciunui restaurant, ci doar consolidarea prezenţei pe piaţă prin investiţii în îmbunătăţirea serviciilor şi în renovarea unor unităţi. Lanţul La Mama cuprinde zece restaurante, din care două la mare, iar firma Trotter Restaurant, care operează restaurantele, deţine şi trei cafenele. „Avem 400 de angajaţi şi o cifră de afaceri în 2013 de 5,3 milioane de euro, în creştere cu 6% faţă de 2012. Este o cifră mai mică decât în anii de glorie 2007-2008, dar suficient de bună.” Marja de profit se situează în jurul a 8% din cifra de afaceri.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.02.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO